Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dankzij Mogelijk zijn de stenen van café Louis Davids nu ook van ons

Broers David en Louis Jurgens runnen samen twee ‘bruine cafés anno nu’ in Amsterdam: Louis Davids. Toen de pandeigenaar van het bar-café op de Rijnstraat aan hen vroeg of zij het pand over wilden nemen, twijfelden de broers geen seconde. Op zoek naar financiering kwamen ze via hun intermediair bij Mogelijk terecht. Dankzij financiering vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds zijn ze nu de trotse eigenaren van het pand.  

Voor de aankoop van het pand van bar-café Louis Davids – met een knipoog vernoemd naar de kleinkunstenaar – verkenden de broers hun financieringsmogelijkheden. Louis vertelt: “Bij traditionele banken is financiering voor een horecaonderneming een verloren zaak. Daarom hebben we ons eerst verdiept in crowdfunding. Ik heb navraag gedaan bij andere ondernemers die op deze manier hun financiering geregeld hebben. Zij gaven aan dat het grootste gedeelte van het geld uit eigen kring komt; familie, vrienden en vaste gasten. Die worden daarmee, naar mijn mening, toch een beetje mede-eigenaar. Dat wilden we niet. We zijn niet voor niets ondernemers, we willen alles zelf bepalen. Dus wilden we alles ook zelf betalen.” 

Financiering vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds  

De financieel adviseur van de ondernemers komt bij Mogelijk terecht. “We zijn eerst op kantoor langs geweest”, vertelt Louis. “Dat was heel prettig. De medewerkers van Mogelijk konden ons verhaal horen, en wij kregen een goed gevoel bij het bedrijf”. “We zijn gefinancierd vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Ten opzichte van een directe financiering tussen een investeerder en ons, gelden voor het fonds andere voorwaarden. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om tussentijds makkelijk af te kunnen lossen. Daartegenover staat wel een iets lagere rente. Kortom, we zijn heel blij dat het gelukt is om in een korte tijd de financiering rond te krijgen.”

Mogelijk staat naast je  

Volgens Louis wil Mogelijk ondernemers kansen bieden: “Bij een bank voelt het toch een beetje als een strijd, ‘wij tegen hen’. Mogelijk staat juist naast je. Ze zien mogelijkheden en durven te investeren. Het is prettig dat de stenen van het café nu ook van ons zijn. Dat zorgt er niet alleen voor dat ons maandbedrag lager is en we niet langer ‘geld weggooien aan huur’, het geeft ook echt een ander gevoel. We hebben volop ideeën en plannen voor de toekomst. Ons tweede café, Louis Davids Schinkel, staat te koop, zodat we ons volledig kunnen focussen op en investeren in ons eigen pand. Dat geeft heel veel energie.”