Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Degelijk beoordelingsproces zorgt voor kwalitatieve investeringsaanbiedingen

Per maand komen er zo’n 1.000 financieringsaanvragen bij Mogelijk binnen. “We nemen alleen kwalitatief hoogwaardige investeringsaanbiedingen op in ons aanbod. We hanteren een strakke beoordeling waarbij we zowel het vastgoed als de geldnemer screenen. Onze aanpak leidt tot ongeveer 100 investeringsaanbiedingen per maand. Alleen door een kwalitatief goed aanbod blijft ons model gezond en toekomstbestendig”, aldus Vastgoedspecialist en coördinator Digerto Biemans.

“Aanvragen komen altijd eerst terecht op het bureau van een van onze vastgoedspecialisten. We hebben een team van zeven specialisten. We brengen een brede kennis met ons mee vanuit onroerend goed, beleggingen en (vastgoed)financieringen. Ontzettend waardevol. Behalve onze eigen kennis, maken we gebruik van (online) bronnen om de aanvragen te beoordelen. We doen een locatieanalyse, maken een marktwaarde- en prijsvergelijk, daarbij maken we gebruik van bijvoorbeeld het kadaster. Ook achterhalen we juridische gegevens zoals beperkingen en erfdienstbaarheden. We analyseren de omvang van het pand, het perceel en de omgevingsfactoren. We bekijken eventuele huurovereenkomsten en we gaan na wat de alternatieve aanwendbaarheid is in combinatie met bestemmingsplannen.”

Persoonlijk gesprek met de aanvrager

Pas als de vastgoedspecialisten het vastgoed hebben gecheckt en enthousiast zijn over de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van het vastgoed, gaat de aanvraag door naar de accountmanager. “De klant krijgt direct bericht en kan zelf via een planningstool of na contact met ons secretariaat een fysieke afspraak plannen, een gesprek kan vaak al binnen twee dagen plaatsvinden. Tijdens dit gesprek komen allerlei zaken aan de orde die te maken hebben met de financiële situatie van de aanvrager. Denk aan inkomen en vermogen, eventuele andere schulden, betaalgedrag, reserves en liquiditeiten en natuurlijk de toekomstplannen en ambities. Zo zorgen we voor de benodigde validaties en vormen we een compleet beeld van de aanvraag voor onze investeerders. Vervolgens zetten we de aanvraag om in de investeringsaanbieding.”

Vraag en aanbond samenbrengen

“Als het aanbod op de site van Mogelijk staat, dan heeft het dus passende zekerheden voor een investeerder. Om vraag naar en aanbod van kapitaal bij elkaar brengen, is de rente de sleutel. Wat zijn aanvragers bereid om te betalen en wat vinden investeerders een acceptabel rendement. Bij ons geldt: een hogere LTV of hogere investering geeft een hogere te ontvangen rente, maar dus meer risico. Dit risico beperken wij door in de regel niet meer dan 70% te financieren, zodat er in geval van betalingsproblemen genoeg buffer is om de investering veilig te stellen.”

Hoger rendement of juist lagere LTV

Elke dinsdag komt er nieuw aanbod bij op de site. Digerto vervolgt: “Soms kunnen wij niet duiden waarom een aanbieding direct na plaatsing geclaimd wordt en waarom sommige investeringsaanbiedingen wat langer nodig hebben voordat die geclaimd worden. Nu bijvoorbeeld staat er bij ons actuele aanbod een parel op de site: een pand in Antwerpen met een rendement van 8,75%.  Dit gaat om een zogenaamde clubdeal waar, indien gewenst, meerdere investeerders op kunnen opteren zodat het uit te lenen bedrag overzichtelijk is. Of een bedrijfspand in Lelystad met een extreem scherpe LTV van 30%. Voor alle aanvragen geldt eenzelfde beoordelingsproces, alles wat aangeboden wordt is eigenlijk even goed. Het is maar net welke smaak het best bij de investeerder past. Een kortere looptijd, locatie, een lage LTV of het type object. Natuurlijk leggen we u als investeerder graag meer uit. Bekijk hier het aanbod van dit moment en neem gerust contact op als u vragen heeft, ook als u meer wilt weten over een specifiek object. Wij staan u met plezier te woord!”