Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Fijn dat Mogelijk ook objecten in België financiert

Financieel adviseur Toine Lenssen houdt wel van een uitdaging. Onder de naam Adviesgroep Lenssen startte hij in 2005 zijn eigen bedrijf en sindsdien heeft hij vele particulieren en ondernemers op weg geholpen met financieel advies, financieringen en verzekeringen. Voor financieringsaanvragen, klopt hij graag aan bij Mogelijk. “Het is handig dat Mogelijk nu ook ondernemers en objecten financiert in België.” 

Hoewel Adviesgroep Lenssen in de volle breedte financieel advies geeft, heeft Toine zich sinds 2020 vrijwel uitsluitend toegelegd op financieel advies en financieringen. Bij vastgoedbeleggers en ondernemers ziet hij nog volop wensen om te investeren en dus behoefte aan financiering. “In onze regio, Limburg, is de markt voor Buy-to-Let bijvoorbeeld prima. We hebben hier niet het hysterische en de krapte van de Randstad. Woningen en appartementen zijn over het algemeen ruim, prijzen nog in het redelijke en er zijn fatsoenlijke huurprijzen te vragen. Dat is gunstig voor het rendement.” 

Beweging in de markt 

Dat rendement staat momenteel onder druk, vooral door de wijzigingen in Box 3 belastingen. Toine: “Je ziet nu wel dat wat oudere mensen denken: ‘het is mooi geweest, ik stop met beleggen in vastgoed’. Tegelijkertijd biedt dat voor anderen weer mogelijkheden om aan te kopen en een portefeuille op te bouwen of uit te breiden. Voldoende beweging dus en leuke aanvragen waar ik mee aan de slag kan.” 

Niet snel te ingewikkeld  

Voor financiering van Buy-to-Let vastgoed kiest Toine geregeld voor de Verhuurhypotheek van Mogelijk. “Omdat ik op de grens van Nederland, België en Duitsland opereer, komt het wel eens voor dat een Belgische ondernemer in Nederland wil kopen of een Nederlander een pand in België wil. Dan wordt het al snel ingewikkeld voor de traditionele aanbieders. Mogelijk bevindt zich ook op de Belgische markt en dat werkt wel zo prettig.” 

Waarde vastgoed ten opzichte van de leensom is belangrijk 

Paul Pennings, Regiomanager bij Mogelijk vult aan: “Voor de financiering van vastgoed kijken we vooral naar het pand en de waarde ten opzichte van de gewenste leensom. Zit dat goed, dan is er veel mogelijk. Ook voor aanvragers uit een ander land. En panden in België kunnen we sinds kort ook financieren.” 

Scherp, zakelijk en snel 

Naast het feit dat Mogelijk meedenkt met ondernemers, is de werkwijze van Mogelijk ook een pré voor Toine. “Bij een aanvraag weet ik precies wat ik moet aanleveren en daar komen dan niet later weer allerlei verzoeken achteraan. Dat is bij veel partijen wel anders, daar blijf je soms bij aan de gang. Tel daar nog bij op dat Mogelijk voor de Verhuurhypotheek bij de scherpste aanbieders hoort én vaak razendsnel duidelijkheid geeft. Tja dan is de keuze snel gemaakt.” 

Meer weten?  

Ben je intermediair? Vraag dan de factsheet aan. Bent u ondernemer of vastgoedbelegger en wilt u weten of Mogelijk u kan financieren? Vul onze quickscan in en ontdek welke leensom haalbaar is.