Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Herfinanciering geeft ruimte voor groei van mijn onderneming

Arnel Cayabyab is ondernemer in hart en nieren. Zijn zaak Doardi Ice & Fries overleefde de coronacrisis en de klap van de energieprijzen. Nu de stabiliteit terug is, is het tijd om vooruit te denken. Herfinanciering van zijn bedrijfspand, biedt hem ruimte om te investeren in nieuwe activiteiten. Want stilzitten is voor een ondernemer als Arnel geen optie.

Dat hij ondernemer zou worden, wist Arnel al tijdens zijn studie. Maar waarin en wanneer wist hij nog niet. “Ik kwam bij mijn zwager in de ijssalon in Purmerend te werken en leerde daar ambachtelijk ijs maken. Ik werkte 6 jaar bij hem en nog eens 4 jaar bij een groot ijsconcern waar ik heel veel leerde als manager”. Twaalf jaar geleden stuitte Arnel op een ijszaak aan de Van Limburg Stirumstraat in Amsterdam. “Het was een franchise die te koop stond. Ik wilde geen franchise-ondernemer worden, maar ik ben toch gaan praten. Na twee maanden kwam de eigenaar bij me terug. Hij wilde het graag goed achterlaten voor de buurt en vond mij de beste kandidaat daarvoor. Hij kon zich uit de franchise losmaken en de salon aan mij verkopen.”

Bankloze transactie

Voor de transactie had Arnel een financiering nodig. “Om de deal rond te krijgen, hebben de eigenaar en ik toen een mooie constructie bedacht waarbij ik hem in vier jaar zou afbetalen én we jaarlijks zouden evalueren of het ging werken voor mij.”

Van ‘ice’ naar ‘fries’

De ijssalon zit op een prima plek in een straat waar altijd een stroom mensen van of naar het Westerpark loopt. Toch was het eerste jaar moeilijk. Arnel: “Met alleen ijs ben je erg seizoen afhankelijk en het was een seizoen met slecht weer. Ik kwam toen op het idee om ook ambachtelijk gemaakte verse friet te gaan verkopen. Ik zocht de winnaar van de AD-friettest op in Amersfoort om het bij hem te leren maken, heb een hoek van de winkel verbouwd en ben puntzakken friet gaan verkopen. Dat liep hartstikke goed.”

Vooruitkijken

De zaak van Arnel overleefde ook de corona-tijd en de stijging van de energieprijzen. “Beiden waren een flinke aanslag en we hebben aanpassingen moeten doen om hier doorheen te komen, maar het is gelukt. Er is nu weer stabiliteit en we kunnen vooruitkijken. Ik heb ideeën genoeg; ik wil een tweede locatie en ik heb ideeën voor een import-/exportonderneming met de Filippijnen, het moederland van mijn ouders.”

Herfinanciering pand levert liquide middelen op

Voor die plannen is natuurlijk geld nodig. Arnel stak zijn licht op bij Alex Bosma van Eijgen Finance Heerenveen. Alex: “Het pand waar Arnel gevestigd is, heeft hij in 2017 kunnen kopen van de gemeente. Sinds die tijd is het natuurlijk in waarde gestegen. Een herfinanciering zou hem de liquide middelen opleveren die hij nodig heeft voor zijn plannen.”

Aantrekkelijke voorwaarden

“De grootbanken waren niet bereid om de gewenste leensom te financieren”, vervolgt Alex. “Terwijl we toch onder de 70% Loan-to-Value bleven. Ik legde de aanvraag ook bij Mogelijk neer. Bij Mogelijk ligt, anders dan bij banken, de focus op het vastgoed, daar zitten de zekerheden in voor de financiering. De financiering kwam vlot tot stand en is ondergebracht in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Dat kwam de snelheid ten goede en biedt voor Arnel aantrekkelijke voorwaarden.”

Arnel is blij met de uitkomst. “Mogelijk is een prettige partij om mee te werken. Ik heb persoonlijk contact gehad met een Accountmanager en Alex heeft de aanvraag in goede banen geleid. Het ging reuze soepel”. Arnel kan nu verder met zijn onderneming. “Wie weet waar het me nog gaat brengen!”

Voor ondernemers op zoek naar financiering, doe onze quickscan. Wilt u meer weten over het financieren van een ondernemer, neem dan contact met ons op.