Het vernieuwde investeerdersportaal: snelheid, overzicht en gemak
1 juli is de datum waar Sem Koole, productowner in het IT-team van Mogelijk, naar toe werkt. Dat is het moment waarop het vernieuwde investeerdersportaal live gaat. “Best spannend, het is dus nog even heel druk. Maar ik kan je vast verklappen dat het mooi wordt en dat het voor investeerders nóg sneller, overzichtelijker en eenvoudiger zal worden”.
Tijd voor vernieuwing
Toen Sem in september 2021 in dienst kwam bij Mogelijk, stond de vernieuwing van het portaal al in de steigers. “Op het moment dat onze partner Websteen dit portaal zes jaar geleden bouwde, was het state-of-the-art in fintech. Niemand anders deed het op deze manier. Gaandeweg zijn er natuurlijk updates aan gedaan en verbeteringen in doorgevoerd, maar nu was het tijd om het echt grondig te vernieuwen”, vertelt Sem.
Inmiddels heeft Mogelijk een eigen IT-afdeling met software developers, User Interface programmeurs en product owners zoals Sem en zijn senior collega Adam Kozak. “Ons team werkt super”, vertelt Sem. “Adam bewaakt de back end en de data, ik mag meer kijken naar de ‘front end’, dus datgene wat de gebruiker ziet en beleeft. In verschillende rondes van ‘build, measure and learn’ kwamen we samen tot het product dat nu bijna klaar is om live te gaan”.
In de huid van de investeerder
Om de beleving van de gebruiker te optimaliseren, moest Sem in de huid van de zakelijke investeerder kruipen. “Ik kon daarvoor terecht bij mijn collega’s van accountmanagement. Zij spreken dagelijks investeerders en weten heel goed wat hun behoeftes, hun verwachtingen en hun irritaties zijn wat betreft het portaal. Op de PROVADA sprak ik ook nog eens uitgebreid met investeerders. Alles wat ik daar hoorde sloot naadloos aan op wat accountmanagers mij al verteld hadden. Zij weten echt heel goed wat hun klanten bezighoudt, dat heb ik in eerdere functies wel eens anders gezien.”
Beter overzicht in onze investeringsportal
Wat zullen de investeerders merken als ze op 1 juli het portaal op gaan? Sem: “Allereerst veel herkenning. Want in de basis zit het huidige portaal natuurlijk goed in elkaar. Maar we hebben verbeteringen aan kunnen brengen in overzicht van het aanbod. Ieder object heeft een eigen ‘kaart’ waarop de specificaties direct staan, zoals looptijd, rendement, loan-to-value etc. Door dit zo compact neer te zetten, passen er – afhankelijk van de breedte van je scherm – twee of drie objecten naast elkaar en hoef je veel minder te scrollen om alles te zien. Handig, als je om 11.00 uur direct een financieringsaanbieding wilt claimen.”
Meer snelheid bij het claimen van objecten
Ook claimen en opteren wordt sneller en duidelijker. “In het huidige portaal moet je na het claimen deze ook nog bevestigen”, licht Sem toe. “Als je niet oplet, kan dat net het verschil zijn tussen het object pakken of hem verliezen. Dat wil je niet. Daarom kan claimen nu met slechts één druk op de knop. In de back end wordt dat realtime verwerkt en de investeerder ziet onmiddellijk dat de claim is gelukt. Bovendien kun je direct aangeven vanuit welke juridische entiteit je het object wil claimen. Als privépersoon of vanuit je BV bijvoorbeeld. Volgens de ‘gouden regel’ van webdesign krijgt een gebruiker een pop-up met de bevestiging van zijn actie, een object claimen in dit geval, tot maximaal 5 seconden in beeld. Maar het gaat hier om aanzienlijke investeringen, niet om de aankoop van een boek. Daarom laten we de melding staan tot de gebruiker deze zelf weg klikt.”
Ook fondsbeleggen onderdeel van vernieuwde portal
Tot slot, en niet onbelangrijk, komt ook het nieuwe Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds in het portaal terug. Investeerders die hierin participeren willen uiteraard overzicht van hun participatie en het rendement dat er behaald wordt. Ook bij het openstellen van een volgend fonds zal de inschrijving erop via het nieuwe portaal kunnen verlopen.
Monitoren bij de uitrol
Met drie dagen te gaan is het aftellen echt wel begonnen. “Best spannend”, vindt Sem. “We vernieuwen toch wel de voordeur van Mogelijk hier. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons team dit goed heeft uitgedacht en goed heeft gebouwd.” Achteroverleunen na 1 juli is er voor Sem en het IT-team nog niet bij. “Om vinger aan de pols te houden, kan de gebruiker vanaf iedere pagina hulp inschakelen en zullen we actief volgen wat de ervaring van de investeerders is. Zijn er nog aanpassingen nodig, dan kunnen we die snel doen.”
Deel dit artikel: