Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Investeren duurzaamheidsoplossingen zonder energieteruglevering

Wilt u als ondernemer uw bedrijf toekomstbestendig maken, dan speelt verduurzaming daarbij een steeds grotere rol. De installatie van zonnepanelen op uw bedrijfspand lijkt een logische stap, maar mogelijk kunt u nog meer uit uw investering halen door energie op te slaan in een eigen batterij. Wat zijn daar de voor- en nadelen van? 

Energieopslag in een batterij kan een slimme investering zijn, zeker voor ondernemers die het maximale uit hun zonnepanelen willen halen en willen profiteren van lagere energiekosten op de lange termijn. Zeker als u een bedrijf runt in bijvoorbeeld de agrarische sector, de chemische industrie, of als uw vervoersbedrijf met elektrische voertuigen werkt, kan een batterij interessant zijn. Bedrijven met een hoog energieverbruik, zoals koelbedrijven, kunnen vooral profiteren doordat ze op piekuren hun eigen energie kunnen leveren. Voor deze sectoren kan een batterij helpen om energiekosten te optimaliseren en onafhankelijker te worden van het elektriciteitsnet. 

Heeft u een kantoorpand? Dan kan een reguliere batterij vanwege de hoge aanschafkosten op dit moment minder geschikt zijn. Wel kan een warmtebatterij een interessante optie zijn. Hiermee kun u warmte opslaan en dit in de winter gebruiken voor de verwarming van uw pand. 

Als uw bedrijf zonnepanelen heeft of veel energie verbruikt, kan een batterij de moeite waard zijn. U bespaart op de inkoop van energie door het verbruik gedurende de dag te optimaliseren en u kunt kosten besparen door minder energie terug te leveren aan het net. Door goed te kijken naar uw energiebehoefte en de ruimte die u hebt voor een batterijsysteem, kunt u bepalen of dit een rendabele keuze is voor uw bedrijf. Natuurlijk is financiering ervan ook een aspect om mee te nemen in de overwegingen.  

Financiering van u verduurzamingsproject 

Bent u ondernemer in Overijssel en heeft u de intentie om uw pand te verduurzamen? Dan kunt u gefinancierd worden vanuit het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. Dit financieringsfonds is een initiatief van Energiefonds Overijssel en Mogelijk. Financieren kan vanaf € 25.000,- Dit kan niet alleen de aanschaf van zonnepanelen dekken, maar ook de investering in een batterijopslagsysteem, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de energie die u opwekt.  

Voordelen van het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel 

  • Verlaging van uw energiekosten 

  • Verbetering van de waarde en het energielabel van uw vastgoed 

  • Aantrekkelijke rentetarieven vanaf 6,75% 

  • Snelle en flexibele financieringsopties 

  • Te combineren met uw huidige zakelijke hypotheek 

Voorwaarden en mogelijkheden 

  • Minimale leensom van € 25.000,- 

  • Maximale Loan-to-Value van 75% op basis van waarde na realisatie 

  • De lening mag uitsluitend voor verduurzaming gebruikt worden en levert ten minste 25% reductie in uw energiegebruik 

Financier onder meer 

  • Zonnepanelen 

  • Batterijen 

  • Isolatiemaatregelen 

  • Warmtepompen 

  • Ventilatie 

  • Herontwikkeling, verbouwing en verduurzaming 

Dien nu uw aanvraag in en ontdek de mogelijkheden! 

Bent u ondernemer in Overijssel en streeft u naar een duurzamere toekomst voor uw bedrijf? Met het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel kunnen wij u financieren. Dien hier uw aanvraag in.