Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Investeringsaanbiedingen met kortere looptijd en hoge rente in trek

In het actueel aanbod van Mogelijk vindt u steeds vaker investeringsaanbiedingen met een korte looptijd en een hogere rente. “Dat is geen toeval. Vaak zijn dit objecten van vastgoedbeleggers die ervoor kiezen hun pand uit te ponden waar zij tijdelijk een (her)financiering voor nodig hebben. In ons netwerk hebben wij investeerders die juist die korte looptijd met een hogere rente prettig vinden. Voor alle partijen is het een win-win”, vertelt Manager Commercie Benjamin Westdorp.

Veel vastgoedbeleggers kiezen ervoor hun portefeuille aan residentieel vastgoed te verkopen. De overheid heeft immers maatregelen genomen om de woningmarkt te reguleren en te stabiliseren. De verhoogde overdrachtsbelasting, herziening van belasting van vastgoed in Box 3 en strengere huurprijsreguleringen maken de investeringen minder aantrekkelijk en vaak niet meer rendabel. “We bewegen altijd mee met marktontwikkelingen, luisteren naar de behoefte van onze klanten en bieden deze groep vastgoedbeleggers een oplossing die ook heel interessant is voor onze investeerders”, vervolgt Benjamin.  

Kortstondig financieren tegen een scherpe rente

Vastgoedbeleggers die hun vastgoed willen uitponden kunnen bij Mogelijk terecht voor de financiering ervan. “Uitponden betekent dat een vastgoedbelegger besluit om zijn verhuurde panden afzonderlijk te verkopen. Verkoop kan vaak pas het meest rendabel als de huurders eruit zijn, tot die tijd is er behoefte aan een financiering. Deze financieringen kennen een kortere looptijd en een iets hogere LTV. Normaal hanteren we voor residentieel vastgoed een LTV van maximaal 75%, in het geval van uitponden kan de LTV onder voorwaarden 80% zijn. Voor investeerders bieden we een scherpere rente en een exitfee. Veel van onze investeerders kiezen bewust voor kortstondige financieringen tegen een scherpere rente. Het geeft hen armslag en ze profiteren van een hoger rendement.”

Aanvullende zekerheden

Een hogere LTV brengt iets meer risico met zich mee. Benjamin: “Onze investeerders weten dat we risico-avers zijn. Naast onze standaard zekerheden, zoals het Mogelijk Plus arrangement, bieden we voor leningen met een hogere LTV extra zekerheden.” Dominique Pouw, Head of Risk & Underwriting, voegt toe: “Deze aanvullende zekerheden helpen om het risico verder te beperken. We maken waar nodig afspraken met de leningnemer over extra zekerheden, zoals een rentestortingsovereenkomst, bankgarantie, of een extra hypotheekrecht. Dit maatwerk zorgt ervoor dat de leningen met een hogere LTV in balans zijn met ons reguliere aanbod.”

Als warme broodjes over de toonbank

“Het is mooi dat we op onze ‘Mogelijk-manier’, waarbij we blijven focussen op het belang van de investeerder, vraag naar en aanbod van kapitaal bij elkaar kunnen brengen. Het bijzondere van dit soort panden is overigens dat de onderliggende waarde enorm hard stijgt. Als ze eenmaal in de verkoop komen, gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Veel van deze vastgoedbeleggers zien we dan weer bij ons terug als investeerder of als belegger in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. En zo maken we de cirkel rond”, besluit Benjamin.

Meer weten?

Wilt u als investeerder of vastgoedbelegger meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u met plezier te woord.