Mogelijk heeft verstand van vastgoed, dat maakt het zakendoen makkelijk
Een herfinanciering op bestaande panden om een nieuwbouwproject te starten. De aanvraag van Robert Tobeas was helder. Toch viel het niet mee om daar bij een financiering bij te vinden. Even dreigde hij de aankoop mis te lopen, totdat hij bij Mogelijk terecht kwam. “Mogelijk heeft verstand van vastgoed, dat maakt het zakendoen makkelijk.”
Robert Tobeas zit al lang in het vastgoed. “Ik heb veel horeca-panden in bezit gehad die ik verhuurde”, aldus Robert. Robert deed altijd zaken met grootbanken, maar zo’n 10 jaar geleden kwam daar verandering in. “Banken lieten lang op antwoord wachten en de samenwerking werd steeds wat ingewikkelder.” Deze ontwikkeling, in combinatie met de afhandeling van een scheiding zorgde dat Robert zijn vastgoedportefeuille flink uitdunde. “Ik doe het nu echt een stuk rustiger aan.”
Over te veel schijven
Maar helemaal stil zit Robert nog allerminst. “Ik kreeg de gelegenheid een bouwperceel te kopen voor een mooi nieuwbouwproject. Ik ging in gesprek met de bank die er niet onwelwillend tegenover stond, maar uiteindelijk duurde dat veel te lang. Het gaat bij een bank over te veel schijven”, aldus Robert. “Dan heb je een serie vragen goed beantwoord en dan komen er later weer nieuwe. Dat schiet dus niet op. “
“Mijn financieel adviseur bracht me toen in contact met Mogelijk”, vervolgt Robert. “Dat was een heel andere ervaring. Ze weten waar ze het over hebben, stellen de vragen die ze moeten stellen en als die naar tevredenheid zijn beantwoord, dan kun je zakendoen. De tarieven zijn wat hoger dan bij de grootbank, maar het is nog veel duurder om de deal te verliezen, dus ik betaal het graag.”
Kortlopende financiering en herfinanciering
Accountmanager Maas Jan van Breeschoten neemt de complimenten graag in ontvangst. “We zijn zeker gericht op snelheid, we weten dat ondernemers dat nodig hebben. Daarbij scheelde het bij deze aanvraag ook dat Robert hulp had van een adviseur die de aanvraag indiende. Van intermediairs krijgen we de zaken vaak gelijk compleet aangeleverd, dat helpt ons ook weer.”
De oplossing voor het vraagstuk van Robert werd gevonden in een combinatie van een kortlopende ondernemershypotheek voor het bouwperceel en een herfinanciering van vastgoed dat Robert al in bezit had. Maas Jan: “Voor de financiering van het bouwperceel moest Robert ook een deel eigen geld inbrengen. De liquiditeit die hij voor zijn eigen inbreng nodig had, konden we vrijmaken door het andere vastgoed te herfinancieren.”
Goede mix
“In het geval van Robert kun je zien dat ons directe financieringen waarbij een investeerder rechtstreeks financiert én financiering via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een goede mix biedt”, vervolgt Maas Jan. “De financiering van het bouwperceel leent zich voor een kortlopende lening waar aflossing snel mogelijk is. Hier vonden wij via ons platform al snel een geïnteresseerde investeerder voor. De herfinanciering van het bestaande vastgoed hebben we ondergebracht in het Zakelijke Hypotheken Fonds, dat juist langjarig is en zo stabiliteit biedt.”
Nu alles rond is, kan de bouw beginnen. “Als alles goed gaat, is het volgend jaar mei klaar voor verkoop of verhuur”, besluit Robert. “En daarna ga ik het nog rustiger aan doen. Ik ben wel toe aan mijn pensioen inmiddels.”
Wilt u meer weten?
Bent u ondernemer en op zoek naar financiering, doe dan onze quickscan. Wilt u meer weten over het financieren van een ondernemer, neem dan contact met ons op of kom naar een van onze kennissessies.
Deel dit artikel: