Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk stimuleert vrouwelijk ondernemerschap

Mogelijk maakt financiering toegankelijk voor alle soorten ondernemers. Toch laat onderzoek zien dat vrouwelijke ondernemers achterblijven als het gaat om het verkrijgen van financiering. Terwijl 40% van de ondernemers vrouw is, heeft slechts 10% van hen financiering. In ons eigen klantenbestand zie wij ook dat mannen duidelijk oververtegenwoordigd zijn. Hoe komt dat? En vooral: waar blijven de vrouwen die willen groeien met hun bedrijf, vastgoed willen aankopen voor hun onderneming en hier een passende financiering voor zoeken? Wij staan in ieder geval met plezier voor hen klaar.

Code V: gendergelijkheid in de financieringswereld

Recentelijk heeft Mogelijk de Code V ondertekend. Deze code is in het leven geroepen om de toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers te verbeteren en een gelijk speelveld te creëren. “Als we het huidige tempo voortzetten dan duurt het nog 136 jaar voordat we wereldwijd gendergelijkheid hebben bereikt”, stelt spokeswoman van Code V, Marianne Bruijn tijdens een inspirerende sessie bij Mogelijk op kantoor. “Bewustwording is nu het belangrijkst. Spreken we vrouwen op een passende manier aan, weten we ze op de juiste manier te voorzien van informatie, stellen wij de juiste vragen?” Bij Mogelijk vinden wij het vanzelfsprekend dat iedere ondernemer, man of vrouw, dezelfde kansen krijgt. En we verbazen ons met elkaar dat we eigenlijk zo weinig vrouwelijke ondernemers hebben weten te helpen met financiering.  Daarom zetten we ons actief in om meer vrouwelijke ondernemers te bereiken en te ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities.

Ambitieuze vrouwen zijn er genoeg,  maar weten zij ons te vinden?

Vrouwen zijn maatschappelijk gedreven en zien geld vooral als middel om een doel te bereiken. De cijfers laten zien dat vrouwen minder vaak financiering aanvragen. Dit kan te maken hebben met een mindere behoefte aan financiering, maar kan ook komen door een gebrek aan netwerk, voorzichtiger investeringsgedrag of simpelweg het gevoel dat financiering buiten bereik ligt. Dat laatst is in ieder geval niet waar. Mogelijk staat klaar om samen te kijken naar de mogelijkheden en te helpen met het vinden van de juiste financiering voor het realiseren van ondernemersdromen.

Mogelijk gelooft in de kracht van ondernemers, man en vrouw en wil vooral ook vrouwen aanmoedigen om de volgende stap te zetten.

Succesvol ondernemen: een voorbeeld uit de praktijk

Als Hotel het Witte Veen afbrandt richt eigenaar Laura Oussoren het vizier meteen op de toekomst. Samen met haar hotelmanager ontwerpt ze een nieuw, duurzaam hotelconcept. Maar dan trekt de huisbank zich terug. Gelukkig heeft intermediair Carsten van der Leek van Cygnus Breda, een oplossing: een financiering bij Mogelijk.

Lees het hele verhaal van Laura

Samen Groeien

Voor ondernemers, vrouw of man, met grote plannen; u bent bij Mogelijk van harte welkom! Laten we samen kijken naar wat er mogelijk is. Doe de quickscan of neem contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.