Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer Marco Leemberg verkocht zijn pallethandel en investeert nu bij Mogelijk

Toen een naburige pallethandel 35 jaar geleden failliet ging, stapte Marco Leemberg (56) in deze onderneming. Met een startomzet van vier miljoen gulden en twee vrachtwagens nam hij met dit bedrijf Palletcentrale al snel een ander bedrijf over. Dit bleek een succes. In de daaropvolgende decennia groeide het bedrijf uit tot marktleider met zes vestigingen, 150 werknemers en een omzet van tachtig miljoen euro.

Hoewel hij geen plannen had om zijn zaak te verkopen, kwam er eind 2023 een onverwacht bod van een overnamepartij die al enkele acquisities had gedaan; een aanbod dat hij niet kon weigeren. Leemberg werd miljoenen rijker, maar een bedrijf armer. “Ze hebben meteen de naam van het bedrijf veranderd. Dat is hun goed recht, maar dat doet stiekem best pijn. Zeker voor een controlfreak als ik.”

Rechtvaardig, sociaal en in voor een geintje

Bij de verkoop kreeg Marco het gevoel dat hij zijn personeel in de steek liet. Om hen goed achter te laten, nam hij in het verkoopmemorandum op dat al zijn werknemers onder de nieuwe eigenaar in dienst moesten blijven. Daarnaast gaf hij zijn personeel een bonus van duizend euro voor elk jaar dat ze voor hem hadden gewerkt. De oude garde ontving zo een klein fortuin. Dit mensgerichte aspect typeert Marco, die bekend staat als streng maar rechtvaardig, sociaal en in voor een geintje. “Mijn werkfilosofie is heel duidelijk: geen verlies draaien en vooral veel lol hebben.”

Vermogen

Marco houdt de exacte verkoopprijs van zijn bedrijf voor zichzelf, maar geeft toe dat het de grootste deal ooit was in de Nederlandse palletindustrie. Nu hij een aanzienlijk vermogen heeft, verdeelt hij zijn geld over private equity, vastgoed en het verpakkingsbedrijf van zijn kinderen. Een deel van zijn vermogen investeert hij bij Mogelijk. “Bij Mogelijk financier je de zakelijke hypotheek van een ondernemer en heb je een goed rendement en een prima Loan-to-Value. Bovendien heb je een recht van eerste hypotheek.” Een ander deel van zijn vermogen houdt hij in cash. “Ik heb al een paar keer de Harley gepakt voor mooie motortochten door Australië, Amerika en Spanje.”

Spijt?

Als Marco Leemberg zijn carrière opnieuw zou kunnen doen, zou hij zakelijk bijna alles hetzelfde doen. Hij mist soms het strategisch denken en de efficiëntie van zijn oude bedrijf. Nu hij tijd heeft om in de keuken van andere bedrijven te kijken, realiseert hij zich pas hoe goed zijn eigen bedrijf functioneerde. “Als ik dat eerder had geweten, had ik misschien toch wel door willen gaan.”

Uw vermogen aan het werk zetten?

Heeft u vermogen opgebouwd en wilt u weten hoe u dit vermogen kunt laten renderen? Bekijk hier de opties die wij u bij Mogelijk bieden. Ook bent u van harte welkom om een van onze kennissessies bij te wonen. We leggen u dan precies uit welke investerings- en beleggingsopties wij u kunnen bieden.