Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Vastgoedbeleggen; de verschillen uitgelegd

‘Vastgoedbeleggen’ is een breed begrip dat verschillende investeringsmogelijkheden omvat. Wij leggen u graag uit welke populaire vormen van vastgoedbeleggen er zijn. Lees mee en ontdek de verschillen.

Residentieel vastgoed

Deze bekende vorm van beleggen is het kopen van woningen, appartementen of andere woonpanden met als doel deze te verhuren of door te verkopen voor winst. Ondanks recente politieke maatregelen die de winstmogelijkheden beperken, blijft residentieel vastgoed interessant door het aanhoudende woningtekort en het gebrek aan grootschalige nieuwbouw. Bent u benieuwd wat u als vastgoedbelegger zou kunnen lenen? Met de quickscan van Mogelijk achterhaalt u eenvoudig welke leensom haalbaar is.

Commercieel vastgoed

Investeren in commercieel vastgoed betreft kantoren, winkelpanden, industriële panden en recreatiewoningen. Hoewel dit hogere rendementen kan bieden, zijn er ook risico's, zoals langdurige leegstand en marktschommelingen. Grondig locatie- en marktonderzoek en due diligence zijn cruciaal bij investeren in commercieel vastgoed.

Vastgoedfinancieringen

Hierbij financieren investeerders zakelijke hypotheken zonder direct eigendom van vastgoed. Dit gebeurt via directe leningen aan ondernemers of vastgoedontwikkelaars, met vooraf afgesproken rente en looptijd. Dit type belegging biedt terugkerende inkomsten uit rentebetalingen. Het is een vorm van investeren die stabiel is. Bij Mogelijk kunt u rechtstreeks investeren in een zakelijke hypotheek van een ondernemer, daarbij staat het recht van eerste hypotheek op naam van de investeerder. U kunt zelf een keuze maken uit onze actuele investeringsaanbiedingen, het object bekijken en eventueel persoonlijk kennismaken met de ondernemer. 

Vastgoedfondsen

Vastgoedfondsen verzamelen kapitaal van verschillende investeerders en beleggen dit in diverse vastgoedprojecten. Beleggers investeren indirect in vastgoed en hoeven zich niet bezig te houden met het beheer van eigendommen. Dit is een goede optie voor wie wil profiteren van vastgoedbeleggingen zonder te hoeven omkijken naar operationele en beheerszaken.

Vastgoedfinancieringsfondsen

Deze fondsen verstrekken hypotheken aan ondernemers met vastgoed als onderpand. De fondsbeheerder bepaalt de beleggingen, die verspreid zijn over meerdere objecten. Beleggers ontvangen regelmatig rendement. Dit is een goede optie voor beleggers die graag ontzorgd willen worden. Bij Mogelijk kunt u beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Het fonds heeft het recht van eerste hypotheek. Voor beleggers die zoeken naar spreiding, gemak en een aantrekkelijk rendement, is fondsbeleggen heel geschikt. Instappen kan vanaf € 100.000,-.

Real Estate Investment Trusts (REIT's)

REIT's zijn beursgenoteerde bedrijven die investeren in verschillende soorten vastgoed, zoals kantoren en winkelcentra. Ze bieden de voordelen van vastgoedrendementen met de liquiditeit van aandelenhandel. REIT's keren een groot deel van hun winst als dividend uit. Daardoor zijn ze aantrekkelijk voor beleggers die een regelmatige cashflow willen zonder zich druk te hoeven maken over beheerstaken.

Herontwikkelingsprojecten

Dit type belegging omvat het renoveren of herontwikkelen van bestaande gebouwen of grond. Hoewel potentieel hoge rendementen mogelijk zijn, kunnen deze projecten aanzienlijke risico's met zich meebrengen, zoals bouwkostenoverschrijdingen en planningsvertragingen.

Vastgoedverduurzaming

Duurzaam vastgoed, inclusief energie neutrale en circulaire nieuwbouw, en de verduurzaming van bestaande bouw, is een groeiende categorie. Investeren in vastgoedverduurzaming kan helpen bij het verlagen van CO2-uitstoot en optimaliseren van inkomsten, mede door de strengere duurzaamheidseisen. Bent u zelf in bezit van vastgoed, bekijk dan is de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van uw pand.