Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Werkkapitaal verbeteren? Zo maakt u geld vrij uit uw bedrijfspand

Als ondernemer weet u als geen ander dat werkkapitaal van groot belang is voor uw bedrijfsvoering. Toch kan het soms voorkomen dat u tijdelijk wat extra geld nodig heeft om uw bedrijfsactiviteiten voort te zetten of uit te breiden. Een mogelijkheid om extra werkkapitaal vrij te maken is het herfinancieren van uw bedrijfspand. Bij Mogelijk bieden wij deze optie aan.

Veel ondernemers beschikken niet altijd over voldoende werkkapitaal om bijvoorbeeld investeringen te doen, nieuwe producten te ontwikkelen of om hun cashflow op peil te houden. Vaak wordt er dan gedacht aan het aantrekken van een lening bij de bank. Maar er is een andere optie die minder bekend is, namelijk het herfinancieren van het bedrijfspand. Als er niet of nauwelijks nog een hypotheek rust op uw pand, is dit een mooie optie. 

Werkkapitaal financieren door herfinanciering bedrijfspand

Bij het herfinancieren van uw bedrijfspand wordt uw huidige hypotheek afgelost en sluit u een nieuwe financiering af. Bij Mogelijk is het financieren extra interessant omdat u bij ons de mogelijkheid heeft om tussentijds af te lossen. Daarnaast zijn de maandlasten relatief gezien laag. Wij weten namelijk als geen ander dat het voor ondernemers prettig is om zo flexibel mogelijk te blijven. Uw beleggingspand herfinancieren? Ook dat biedt mogelijkheden om werkkapitaal te financieren. 

Extra werkkapitaal genereren met herfinanciering bedrijfspand

Met het herfinancieren van uw bedrijfspand is het heel goed mogelijk om extra werkkapitaal vrij te maken. Dit extra geld kunt u vervolgens gebruiken om uw bedrijfsactiviteiten te financieren. Wij zien bij Mogelijk dat het herfinancieren van bedrijfspanden steeds gewilder wordt als vorm van werkkapitaal financiering. Het biedt namelijk de mogelijkheid om extra geld vrij te maken uit een reeds aanwezige bron van waarde in uw bedrijf: uw bedrijfspand.

Wat is werkkapitaal?

Werkkapitaal is het geld dat uw bedrijf nodig heeft om de dagelijkse operaties uit te voeren en de lopende kosten te dekken. Werkkapitaal is van groot belang voor de financiële gezondheid van uw bedrijf. Hiermee bent u immers in staat is om aan kortlopende verplichtingen te voldoen en dagelijkse operaties te financieren.

Hoe bereken ik werkkapitaal?

Netto werkkapitaal = vlottende activa - vlottende passiva

Een bedrijf heeft bijvoorbeeld € 100.000 aan vlottende activa, waaronder € 50.000 aan voorraden en € 50.000 aan debiteuren. De vlottende passiva bedragen € 75.000, waaronder € 25.000 aan crediteuren en € 50.000 aan kortlopende leningen.

Netto werkkapitaal = € 100.000 - € 75.000 = € 25.000

In dit voorbeeld bedraagt het netto werkkapitaal € 25.000. Dit betekent dat het bedrijf in staat is om aan zijn kortlopende verplichtingen te voldoen en voldoende liquide middelen heeft om zijn dagelijkse operaties te financieren.

Werkkapitaal verbeteren

Het verbeteren van het werkkapitaal kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het verkorten van de betaaltermijn voor debiteuren, het optimaliseren van de voorraad of het verlengen van de betaaltermijn voor crediteuren. En natuurlijk kan herfinancieren van een bedrijfspand een manier zijn om extra werkkapitaal vrij te maken. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

Liever herfinancieren dan achteroverleunen

Het herfinancieren van een bedrijfspand kan een manier zijn om extra werkkapitaal vrij te maken. Dit kan diverse voordelen opleveren, zoals:

  1. Lagere rentelasten:

Als de rente op een herfinanciering lager is dan de rente op de huidige financiering van het bedrijfspand, kan dit leiden tot lagere maandlasten en meer werkkapitaal voor het bedrijf.

  1. Verbeterde liquiditeit

Het vrijmaken van werkkapitaal door herfinanciering kan leiden tot een verbeterde liquiditeit voor het bedrijf. Dit kan helpen om aan kortlopende verplichtingen te voldoen en de cashflow te verbeteren.

  1. Meer financiële flexibiliteit

Met meer beschikbaar werkkapitaal, creëert u meer financiële flexibiliteit om te investeren in groei of andere zakelijke kansen.

  1. Verbetering kredietwaardigheid

Als uw bedrijf erin slaagt om de werkkapitaalbehoefte te verminderen door het vrijmaken van werkkapitaal, kan dit de kredietwaardigheid van uw bedrijf verbeteren.

Het herfinancieren van een bedrijfspand kan u dus u belangrijke voordelen opleveren.

Bedrijfspand herfinancieren: soepel proces

Als u overweegt om uw werkkapitaal te verbeteren door het herfinancieren van uw bedrijfspand, kunt u bij Mogelijk rekenen op een soepel proces. Het begint allemaal met het doen van onze quickscan. Hiermee kunt u achterhalen of wij uw pand kunnen herfinancieren. Als uit de quickscan blijkt dat uw bedrijfspand te financieren is, kunt u verder gaan met het aanvraagproces. U wordt persoonlijk begeleid door onze accountmanagers. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer wilt weten over het genereren van werkkapitaal door uw bedrijfspand te herfinancieren.