Mogelijk Magazine | editie 2021

Ondernemer ook Staatsbosbeheer, achter ons kregen. Dat is natuurlijk fantastisch”, vervolgt Ralph. Met Mogelijk kwam de finan- ciering snel rond Naast crowdfunding was er een aanvullende financiering nodig. Ralph: “Hoewel we uit- stekend contact hebben met onze reguliere bank, trokken zij zich op het laatste moment toch terug. Dat was wel even een domper. Het had te maken met een wisseling in het team, maar waarschijnlijk ook omdat wij jonge ondernemers zijn. Onze financieel adviseur raadde Mogelijk Vastgoedfinancie- ringen aan. Vanaf dat moment ging het snel. De accountmanager van Mogelijk was direct heel duidelijk in wat zij wel en niet konden financieren. Dat was prettig. Het mooie is dat Mogelijk echt de taal van ondernemers spreekt, zij snapten dat wij snel wilden scha- kelen. De financiering kwam heel snel rond.” Wij zijn een goede drie-een- heid Er werd een halfjaar uitgetrokken om het pand te bouwen. Rik: “Ons plan was om op 1 mei 2020 open te gaan. In maart kregen we te maken met het coronavirus, dat was natuurlijk best heftig. Maar we bleven wel de druk op de bouw houden. In mei was alles klaar om los te gaan. Ondanks dat we met de horeca en verhuur van de vergaderloca- ties niet konden starten, begonnen we wel met de verkoop van ijs en afhaallunches en -diners. Toen we echt open konden, zaten we vanaf de eerste dag helemaal vol. We hebben een fantastische zomer gedraaid. Helaas kwam de tweede coronagolf en moesten we de horeca en vergaderlocaties weer sluiten. Maar we blijven zoeken naar alternatieven om inkomsten te genereren. Zo zijn we bezig met afhaalmogelijkheden die passen bij het winterseizoen. Denk aan oliebollen, erwtensoep, stoofvlees en natuur- lijk onze speciale bockbieren. Overigens zijn wij heel blij dat we direct een horecapartner hebben aantrokken. Teun IJff is horecaman in hart en nieren en heeft bij verschillende sterrenrestaurants gewerkt. We zijn een goede drie-eenheid. Ralph heeft een achter- grond in de marketing en ik heb ervaring in de projectontwikkeling. Een unieke combina- tie. We hebben er ontzettend veel zin in om hier een mooi succes van te maken en onze dromen verder vorm te geven.” “We hebben er ontzettend veel zin in om hier een mooi succes van te maken en onze dromen verder vorm te geven.” House of Bird, unieke plek in het Diemerbos Na een succesvolle start als brouwerij vonden bierbrouwers Rik en Ralph de perfecte locatie voor een eigen horecazaak. Restaurant, vergader- ruimtes, natuurexcursies en bierlokaal midden in het Diemerbos aan de rand van Amsterdam. www.houseofbird.nl MOGELIJK MAGAZINE 19

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjc2MDM=